Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kahvihuone

Paralyzedin uusi kahvihuone on lämminhenkisen kotoisa paikka, jossa kyseisessä paikassa oleskelevat voivat keskustella toistensa ja ylläpidon kanssa lähes mistä tahansa mitä mieleen ikinä juolahtaakaan. Lisäksi Kahvihuone sisältää myöskin vieraskirjan, johon rustataan sekä kävijöiden kommentit että hoitoloiden ylläpitäjien tarina-arvostelut. HUOM! Mainostaminen on tällä sivustolla kielletty - ja jokainen mainos tullaan poistamaan välittömästi. Linkinvaihtopyynnöt, tms. ovat sen sijaan sallittuja.

C H A T I N   S Ä Ä N N Ö T

1. Käyttäydy asiallisesti chatissa. Kiroilu, tms. on sallittu hyvän maun rajoissa. Kaikenlainen syrjiminen ja mustamaalaaminen kuitenkin ehdottomasti kielletty.

2. K18-materiaali ehdottomasti kielletty. Huomioikaa että täällä voi liikkua myös pienempiä lapsia.

3. Tarinavastaukset, ym. pidemmät viestit vieraskirjaan!

U K K

Kuinka voin asentaa itselleni profiilikuvan?

Profiilikuvan voit asentaa itsellesi laittamalla kuvasi osoitteen "Sähköposti/URL"-kohtaan.

Chatti ei toimi, mikä on vikana?

Yleisimmät syyt miksi Cboxin chatit eivät toimi, on joko toimimaton verkkoyhteys, C-Boxin omat viestirajat ylittänyt viestimäärä tai sivulla tapahtuva huolto.

Miksi en saa lähetettyä pitkiä viestejä?

C-Boxin ilmaisversion korkein viestien merkkiraja on 200 merkkiä, jonka vuoksi on mahdotonta lähettää kerralla tätä pidempiä viestejä. 

Mihin Paran vanha chatti hävisi ja mikäs tämä on?

Paralyzedin lopettamisen mukana siirsin vanhan chatin talteen ja otin tilalle vanhalla hoitosivullani käyttämäni chatin.

 

 

 

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Höyhensiipi
Kotisivut: http:// http://cinnabar.suntuubi.com/?cat=1/

18.07.2019 20:25
Kahdeksannen luvun arviointi:

Pidän todella paljon siitä, kun käytät erilaisia murteita tarinassasi. Ihan Borisin puhetyyli, mutta Turkudexi oli ihan loistava! Mielenkiintoisuutta tuo myös se, että käytät paljon kaikkien tuntemia hahmoja, mutta lisäilet heidän elämäänsä paljon todentuntuistakin tavaraa. Myös hahmojen väliset suhteet (Wolfgang, Taiga ja Aiko sekä Muppet ja Delphi) on hauskaa. Tarinastasi löytyy myös Suomi-huumoria niin Fingerporista jääkiekkoon ja tiessun mihin :).

Kuvailet tarinoissasi paljon ja kirjoitat todella monipuolista tekstiä. En voi moittia sinua muutamista kirjoitusvirheistä, sillä itsellä on niitä aivan liikaa ja itselläni on lyhyemmät tarinat.

Tarinan palkinnot: 60 kolikkoa Putelle ja Tarmolle 120 xp:tä, Ranelle 62 xp:tä ja Jumbolle 124 xp:tä.

-Höyhensiipi

Nimi: Höyhensiipi
Kotisivut: http://cinnabar.suntuubi.com/?cat=1

17.07.2019 20:35
Täällä sitä taas ollaan vastausta laittamassa tarinaasi.

Ensinnäkin jälleen pitkä ja monivaiheinen tarina. Yhteen tarinaan mahtuu paljon ja yritän nyt sisällyttää tähän kaiken:

PIdän tuosta juonesta, jossa esiintyy tietyn tyypin kuninkaallisia, sekä muita kyseisen tyypin ''erikoiskouluttajia''. Myös Jumbon tarina alkaa pikkuhlijaa avautumaan tässä lukujesi mittaan. Pidän edelleen siitä, että käytät tarinoissasi paljon tuttuja hahmoja Pokemon-sarjoista, -ohjelmista, sekä -peleistä, etkä vain niitä jotka tulee esille pakosti tehtävien myötä. Borisin puhetyyli on myös erittäin persoonallinen ja rakastan sitä miten hän suhtautuu uusin käänteisiin, joihin ''normaali'' ihminen sopeutuisi aivan eri tavalla (mun mielestä)

Se, että Jumbo hävisi ottelun Jään Kaksosia vastaan toi vaihtelevuutta, mutta minusta tuntuu että jos nämä pokemonit joutuvat vielä joskus vastakkain voi Empoleoneille tulla tiukat paikat.

Löysin joitakin pilkkuvirheitä yms., mutta ne ovat noin pitkässä tarinassa todella mitättömiä. Vaikka itse kuvailitkin tarinaasi tylsäksi, omasta mielestäni se oli täynnä uusia käänteitä ja kommelluksia.

Sitten Nidoranin pyydystykseen: Pallon pyöri ikuisuudelta tuntuvan ajan, kunnes se pysähtyi! Nappasit 22lvl poika-Nidoranin ja ilmoititkin sen tiedot jo kouluttaja kirjassa.

Palkinnoksi tarinasta saat 58 kolikkoa. Tehtävistä saat Mysteerimunan, pääsyn Route 3, Route 4, Route 5, Vale Riveriin, Pine Towniin, Delta Cityyn ja Glenn Caveen. Jumbo saa tarinasta 192 xp:tä, Putte 96 xp:tä ja Tarmo 180 xp:tä.

-Höyhensiipi

Nimi: Tähtikissa
Kotisivut: http://tulentahto.blogspot.com/

11.07.2019 07:44
Alkaisitteko linkinvaihtoon hoito- ja tarinasivu The Will of Firen kanssa? Vastausta meillekin päin kiitos!

Nimi: Höyhensiipi
Kotisivut: http://cinnabar.suntuubi.com/?cat=1

23.06.2019 19:24
Jälleen kerran upea ja pitkä tarina! Tää on mun eka kerta kun arvioin muiden tarinoita, joten sano jos olis pitänyt sulle kirjoittaa enemmän tai vähemmän.

Saliottelun voitti (yllätys yllätys) Jumbo. Palkinnoksi satt mysteerimunan, Sandstorm Badgen, ja luvam käyttää Flash-liikettä otteluiden ulkopuolella ja 20xp pokemonelle

Mä itse henkilökohtaisesti tykkään siitä että sun tarina tapahtuu Suomessa (niin mä ymmärsin) ja oot suomentanu noi liikkeet yms. Se tuo ihan tosi paljon erilaisuutta verrattuna muihin hoitolan tarinoihin. Ja kovin moni muu ei myöskään käytä toisten hahmoja. Sä kuitenki käytät ja se kannustaa ihmisiä menee lukemaan tarinan, kun tietää, että oma hahmo on mainittu.

''Konna on puhunut''-otsikosta ja siitä, mitä se sitten tarkoittikaan, tuli mulle mieleen ''Löikö Mörkö sisään!'' (vaikken oo ees mikään lätkädfani) se toi hauskan ''sivujuonen'' tarinaan. Ja oli muutenki hauska että sun tarinoihin liittyy myös nykypäivän juttuja, esim. just faniposti ja just noi tulevat pokemon-sarjat.

Mun mielestä Björgeniä vastaan käyty ottelu ei ollut ees sekava. Joitain voi ehkä hämätä se, että liikkeet on tosiaan suomeks, mutta mua ei ainakaan. Jos nyt jostain on pakko antaa ''kritiikkiä'' (ei ees oo kritiikkiä) mutta ainut asia mikä mua hämmentää sun tarinoissa on se että sulla on kaikkien sun tarinoiden aikana kulunu ,mitä 5 päivää? Tai siis just se että sulla on startteri jo vikassa muodossa ja noin vavha näin nopeesti. Se nyt johtuu ihan siitä että sulla on näin pitkiä tarinoita. Mut se on sulla ilmeisesti tarkoituskin ;)

Tarinasta saat 70 kolikkoa, Putte saa 74 xp ja Tarmo saa tarinasta 70 xp ja Jumbo (huh huh) 148 xp. Ja osiaan suoritettuasi tehtävän neljä, saat Mysteerimunan, ja pääsyn route 3, Vale Riveriin, Pine Towniin, route 4 ja route 5. (+saliottelun palkinnot)

-Höyhensiipi (joka odottaa palautetta vastauksestaan ;))

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengard.suntuubi.com

26.01.2019 19:56
Hei!

Valitettavasti joudun poistamaan teidät Isengardin linkkareista epäaktiivisuuden vuoksi, mutta sikälimikäli haluatte takaisin linkinvaihtoon jossain kohtaa, ottakaa toki yhteyttä! :)

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengard.suntuubi.com

12.01.2019 20:47
Hei! Siivoan linkkarilistaa, joten sikälimikäli haluat jatkaa linkinvaihtoa Isenin kanssa, niin tulisitko ilmoittamaan itsestäsi Isenin vieraskirjaan 26.01.2019 mennessä? (:

Nimi: Shadowhunter
Kotisivut: http://ruskahallan.suntuubi.com/

13.12.2018 20:40
Hei linkinvaihtaja!

Hyvää joulua!
Kuten suurin osa varmaan huomasi, The Silent One oli motivaation puutteen vuoksi tauolla noin kuukauden verran ja nyt oli sellainen olo, että haluan taas kirjoittaa ja kokeilla, että jos nyt onnistuisi.
Olin päättänyt myös Silentin avatessani, että englanniksi en kirjoita. Kuitenkin kävi niin, että lisäsin pari lyhyttä kirjoitusta englanniksi sivuille ihan myös näin opintomielessä :D Sydän täynnä tulta- kirjasta on tullut vain yksi luku ja toista olen kirjoittanut ainakin sen pari kuukautta, tosin aika isojenkin taukojen kanssa. Sen kanssa menee vielä aikaa, mutta eiköhän lisää lukuja jossain vaiheessa ala vielä ilmaantua!

Oma elämä on ollut nyt aika hektistä aikaa, joka oli myös osasyy netistä vetäytymiselle. Koulu on vienyt kaiken energian, rästitehtävät ei oikein nappaa enkä koulussa ole aina jaksanut käydäkään.
Tän vuoden joulu ollaankin perheen kanssa ensimmäistä kertaa ihan jossain muualla kun kotona. Ollaan ensi viikon perjantaina menossa Saimaalle Holiday Club kylpylähotelliin majailemaan viikoksi ja joulukin sitten menee siellä. Ihan kiva olla muissa maisemissa, ehkä tekee hyvääkin tämän hetkiselle mielenterveydelle :D

Pitkää en nyt jaksa raapustaa, eikä tänne suuntaan oikein tällä hetkellä muuta kuulukaan. Mutta meistä kuullaan vielä, Silent ei ainakaan lopeta ihan vielä! :)
Hyvää joulun odotusta sinne ♥

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengard.suntuubi.com

05.12.2018 10:14
Joulukuun linkkarikirje

Hejsan och trevligt december!

Ei, en aio kirjoittaa tätä linkkarikirjettä ruotsiksi, taidot loppuu kesken. Mutta hei, jälleen on aika linkkarikirjeelle, tällä kertaa saatte sen kuun alussa eikä keskivaiheilla! Uusia linkkareita on tullut sen verran paljon, että kaikki eivät ole edes vielä päässeet nauttimaan minun joka kuukauden linkkarikirjeistä! Mistähän sitä tällä kertaa aloittaisi?

Ensimmäiseksi meitsin täytyy varmaankin pyytää anteeksi, että en ole käynyt teidän linkkareiden sivuilla morottamassa tai lukenut sisältöä tai muutenkaan pitänyt pahemmin yhteyttä. Lupasin edellisessä linkkarikirjeessä tulla heti kun kerkeän, mutta toistaiseksi AMK ja Isengard on pitänyt mut sen verran kiireisenä, että ei puhettakaan kerkeämisestä olemaan sosiaalinen. Mutta vielä koittaa päivä, kun tulen aktiivisemmin häiriköimään!

Isengardin kuulumiset. Vaihdoin navigaatiosta linkkien nimet ja lisäsin tekstien sekaan kuvia vähän elävöittämään sivuja, joten tulkaa ihmeessä selaamaan sivuja (TIETOKONEELLA!!!) ja katsomaan miltä siellä nyt näyttää. Vähän enemmän teemaan sopiva, maybe. Keskeneräisiä kirjoja ovat tällä hetkellä ne samat kolme vanhaa, Ladonin puutarha, Metsän tytär ja Oletko lukinnut oven? sekä kaksi uutta fanfictionin tapaista, Areen tytär ja Rosalind Bates. Toinen on Percy Jackson -sarjaan perustuva ja toinen on Harry Potter -sarjaan perustuva. Areen tyttärestä on tullut prologi ja 1. luku, Rosalind Batesistä ei yhtään. Ladonin puutarha sai 18.11. uuden luvun (5. luku) jonka kirjoitti Ferii. Minun tehtäväni tällä hetkellä on kirjoittaa 6. luku ja se eteneekin kohtalaisesti eteenpäin. Myös Metsän tytärtä olen pyrkinyt kirjoittamaan eteenpäin, hitaasti mutta varmasti. OLO? on ollut pienellä tauolla, sitä en ole työstänyt ollenkaan, mutta kyllä siihenkin uusi luku tulee kun vain suinkin saan sen kirjoitetuksi (ja löydän ne vihot missä on mun muistiinpanot…) Työstän myös uutta novellia, se on jouluaiheinen novelli näin joulukuun kunniaksi ja yritän saada sen valmiiksi mahd. pian että saadaan se sitten julkaistuksi Iseniin! Blogissa oli hiljaista pari viikkoa, mutta nyt olen taas yrittänyt postata sinne jotain tekstin tapaista. Tervetuloa tutustumaan sisältöön kun aikaa liikenee! ;)

Mitäpäs mulle? Väsymys meinaa iskeä kun AMK painaa päälle, mutta toistaiseksi olen suhteellisen hyvin enemmän tai vähemmän kunnialla selvinnyt kaikista tehtävistä deadlinejen rajoissa. Nyt kun kirjoitan tätä olen luennolla ja quite frankly ihmettelen, että olen edelleen (enemmän tai vähemmän) kartalla tästä koulusta kun revin ajan Isenin päivittämiseen luennoilta. Hupsista keikkaa! Lääkitys on ok, koulu vain saa olon väsyneeksi, mutta kyllä mä pärjään. Lähden joululomalla Lappiin kahdeksi viikoksi ja tulen loppiaisena takaisin. Tammikuussa on (taas) uusi tatuointiaika, korjautan vanhoja tautointeja ja tatuoin vasemman käden sormet! Ja sitten tammikuun loppupuolella lähden Tukholmaan laivalla, juodaan kaksi päivää laivalla ja sitten käydään siinä välissä Tukholmassa pyörimässä (joko humalassa tai laskuhumalassa tai krapulassa) ja morjestamassa mun Ruotsissa asuvaa kaveria. Toivottavasti ei myöhästytä laivasta, se oliskin kivaa (ja ihan mun tuuria). Siinä mun tulevaisuuden suunnitelmat pari kuukautta eteenpäin. Paljon rahanmenoa tiedossa, onneksi opiskelijat on tunnetusti rikkaita ku mitkä!

Nyt mun on pakko lopetella tämä linkkarikirje, tää luento muuttu just todella mielenkiintoiseksi (rakastuin meidän vierailevaan luennoijaan) joten pistän nyt kaiken keskittymiseni häneen! Mukavaa joulun odotusta, palaillaan taas!

Farewell, Lakritsipiippu

Nimi: Dee
Kotisivut: http://cinnabar.suntuubi.com/

15.10.2018 15:31
Ei varmaan tarvitsisi sanoa, mutta voitit saliottelun. Siitä tulisi sulle 20 kolikkoa, Lucky Badge sekä lupa käyttää Cuttia otteluiden ulkopuolella, Jumbolle ja Tarmolle 15xp.

Eipä tän saliottelutarinan kohdalla haitannut yhtään, että se oli edeltäjiään lyhempi (varsinkin kun en oo mikään paras puhuja valittamaan tarinoiden pituudesta). Hahmosi kyllästyneisyys ja huokailu oli hauskaa seurattavaa, puhumattakaan ymmärrettävyydestä. Onneksi ottelu ei kuitenkaan jäänyt tylsäksi, vaan Bulbasaurin raivonpurkaus ja Z-liike toivat siihen edes vähäistä haastetta. Toivottavasti Clay-raukka saa salinsa korjattua xD

Ottelun tuomari oli hyvä lisä, ja tykkään edeelleen myös Clayn persoonasta. Salijohtajan suhtautuminen otteluun tuntui sopivan aidolta, ketä tahansa ehkä vähän kirpaisisi jos puoli vuorokautta sitten pokemonuransa aloittanut kouluttaja tulisi ja pieksisi täysin kehittyneellä startterilla ja Diggersbyllä :D Toivottavasti tosiaan seuraava sali tarjoaa suurempaa haastetta, vaikka eihän siellä olevatkaan pokemonit ole kuin tasoilta 13-15 :D Nyyh itkettää, yritäpä keksiä kaikille eri tasoisille pelaajille sopiva vaikeustaso xD

Joo tosiaan, tarinastasi heitän sulle vielä sen 16 kolikkoa. Jumbolle tulisi 28xp, Tarmolle saman verran ja PutinPutelle 12xp :D

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengard.suntuubi.com

15.10.2018 13:23
Moro linkinvaihtaja ja hyvää ihanaa pitkää kaunista syksyä!

Lähin kirjoittelemaan tätä linkkarikirjettä kun edellisestä kerrasta on kulunut jo useampi kuukausi (muistaakseni???) ja paljon on tapahtunut.

Aloitetaanpa vaikka Isenin kuulumisista. Olen ollut super aktiivinen siellä, postaillut blogiin paljon (lähinnä Potter-teemaisia postauksia, esim. top 3 kirjat, leffat, hahmot jne…) ja oon mä tarinoitakin saanut päiviteltyä. Ladonin puutarhaan ollaan saatu värkättyä neljä lukua, Oletko lukinnut oven? -tarinaan on ilmestynyt kaksi lukua ja Poika joka rakastui -tarina on valmis (älkää lukeko, se on baska…). Metsän tyttären toinen luku on työn alla, mutta se edistyy hitaasti mutta varmasti. Yksi uusi runo löytyy sekä oma henk.kohtanen suosikkini, eli uusi novelli nimeltään Uppoamaton Sam, josta toivoisin mielelläni palautetta! :) Blogin puolella on siis ollut aktiivista, ihanasti jengi kommentoi postauksiin ja se piristää aina mun päivää huomattavasti. Vieraskirjan puolella on vähän hiljaisempaa ja toivon, että se siitä aktivoituu ja saisin enemmän palautetta teksteistä niin tietäisi mitä mieltä jengi on tarinoista/novelleista/runoista. Mutta ymmärrän kyllä sen, että kaikilla on omat kiireensä, eikä aina kerkeä paneutumaan toisten teksteihin niin hyvin saati jättää palautetta.

Olen muutamalla sivulla yrittänyt aktiivisesti lukea ja käydä, mutta en ole kerennyt läheskään kaikkien linkinvaihtajien sivuille lukemaan ja perehtymään sivujen sisältöön. Haluaisin kyllä, mutta kun ei kerkeä niin ei kerkeä. Mutta mä lupaan ja vannon tulla jokaisen sivuille joku päivä perehtymään sisältöön ja kommentoimaan muuten vain vieraskirjaan! Nythän olisi syysloma niin saattaisin löytää aikaakin siihen… ;p

Mulla henk.kohtasesti kuuluu todella hyvää. Tässä parin viime päivän aikana on uusi lääkitys alkanut vaikuttamaan todella hyvin, mun unentarve on vähentynyt ja jaksan silti mennä ja tehdä ja elää! Yksinkertaisesti sanottuna siis tuntuu hyvältä ja menee hyvin. AMKista viikon vapaa tekee hyvää ja ehkä jaksan jopa siellä koulunpenkillä nyt loman jälkeen kun on lääkitys pitkästä aikaa kohorillaan! Stressi on poissa ja olo on rentoutunut. Ja mua aivan ärsyttää, kun mulla meinaa loppua tekeminen, niin IRL kun Isengardissakin. Sitäkin sivua voi päivittää vain tiettyyn pisteeseen asti… :D

Mitäpä tänne suunnalle? Kertokaahan kaikin mokomin kuulumisia syksyn tiimoilta, onko syysloma suunnitelmia? Miten toi sivujen päivittely sujuu? Onko inspiraatitoa? Halloween suunnitelmia? Kertokaa kaikki!

Hyvää syksyn (tosi pitkän sellasen) jatkoja! <3

Nimi: Shadowhunter
Kotisivut: http://ruskahallan.suntuubi.com/

27.09.2018 12:03
Hei!
Kävisikö linkinvaihto Tarinasivu The Silent Onen kanssa? :)

Vastaus:

Heittelen vastausta sivullesi

- Ässä, 27.9.2018

Nimi: Dee
Kotisivut: http://cinnabar.suntuubi.com/

16.09.2018 18:05
Oijoi, mistähän sitä tällä kertaa aloittais... xD

OP-Jumbon oppimat liikkeet oli ainakin sisällytetty tarinaan hyvin. En ehkä kestä sitä että sun startteri on vikassa muodossaan neljän tarinan jälkeen, mutta minkäs sille voi että oon itse tehny palkintojen saamisesta näin helppoa xD Delphin (mun!!) ja Muppetin persoonat on ehdottomasti mun suosikkeja, oisin voinut sanoa Teeppua 'nerokkaaksi vitsiniekaksi' ja 'pässiksi' vaikka oikeastikin :D Satuin myös tajuamaan, mitä meinasit pienillä artististen vapauksien mukaisilla muokkauksillasi...

Koska mun on pakko nipoilla ees jostakin että saan kommenttini merkkimäärän (...) täyteen, niin lauseessa "Juuri hyökkäyksen osuessa teki Jumbo voimakkaan puristushyökkäyksen Flairiin, joka tuntuikin tekevän tulikettuun ilmiselvää vahinkoa." käyttäisin ehkä ennemminkin pilkun jälkeen mikä-pronominia. Parit pikku typot spottasin myös, mutta niille nyt ei aina voi mitään. Sisältöön tai juonen etenemiseen liittyen en keksi mitään valitettavaa tälläkään kertaa. En ees huomannut mitään takkuilua alussa, vaikka ite sitä kommentoitkin :D Tarinan lopussa esille tulleet kysymykset kyllä nyt vain jäi kiinnostamaan >:)

Niin ja siihen saliotteluus, ehkä aloittelijavastustajas on jotain megaprimalpokemoneja joilla on z-liikkeet ja mitä vielä xD ei vaan mielenkiinnolla ootan miten tän tuut ratkasemaan xD

Heittäisin sun profiiliin tällä kertaa nyt sen 34 kolikkoa, 51xp Tarmolle ja tarinassa otelleelle Jumbolle 54xp. Tapahtumasta sit vielä Thunder Stone, mysteerimuna sekä 20xp pokemoneillesi (öö nyt Ässä loppu tää miljardööritouhu)

(+ toivottavasti muistin mainita kaiken)

Vastaus:

Ensimmäiseksi vastausta kolmosluvun kommenttiisi:

Harmi että Litten pääsi tuolloin karkaamaan, mutta mietinkin sitten ettei tulityyppi ole kuitenkaan vielä tässä vaiheessa kovin tarpeellinen hankinta. Mitä siihen hauskimpaan kommenttiin tulee, nauroin tuota itsekin kirjoittaessani ja pidin sitä yhtenä tarinani parhaista kohdista, ylipäätään sisällytän tarinaani paljon satiirisia poliittisia viittauksia kuitenkaan orjentoitumatta yhteen poliittiseen kantaan, vaan kaikki aatteet ja ideat saavat tasapuolisesti yhtä paljon kuraa niskaansa.

Kiawen zetafiliaidean sain siitä, että animessakin se on semmonen että se tyyliin uhraisi perheensä ja koko omaisuutensa uhrilahjana Z-renkaalleen tilaisuuden tullen. Pokémonsarjan hahmoja ajattelin lisätä tarinaani sekä vähän värittää osan persoonia, koska tiettyjen hahmojen tapauksessa ovat aika värittömiä persoonia jos aletaan pysyä 100% animetyylissä niitä kuvaillessa.

Loppu nyt oli kiirehditty, omaan makuuni oli koko teksti ihan onnistunut huumoritarina joka nimenomaan keskittyi animehahmojen behind the scenes-persooniin ja Bulbasaurin löytämiseen. Ja palkinnotkin jees.

Sitten nelostarinan vastaus:

Jumbosta nyt ehti tulla pikkasen OP kun mun tarinat on olleet melko pitkiä nykystandardeilla ja on ollut näitä onnenmunia ja karkkeja syötelty niin pirusti. Kuinkakohan mä vaan tarinassa loogisesti selitän että Turtwig kehittyi Torterraksi 4 luvussa ja juonikronologisesti 12 tunnissa. Pronominivirheitä ja typoja viestiin jäi koska tein tämän luvun oikoluvun paljon nopeammin ja huolimattomammin kuin tavallisesti deadlinen vuoksi. Hahmojen persoonia nyt päätin värittää pokémonhoitoloiden maailmassa hyvin epätavalliseen kirjoitustyyliini sopivammiksi, omasta mielestäni ihan ok tuloksin, ehkä muutamalle ois voinut viä keksiä värikkäämmät persoonat.

Mitä saliotteluun tulee, koitan keksiä jotain. Palkinnot ok ja silleen. Jätän tämän tähän koska olen melko väsynyt jo nyt suunnilleen puoli kolme yöllä näitä tarinavastauksien vastauksia kirjoitellessani.

- Ässä, 17.9.2018

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengard.suntuubi.com

03.08.2018 18:32
Hej ja ihanaa elokuuta!

Lähdin kirjoittamaan tätä linkkarikirjettä, koska edellisestä on jo sen verran aikaa, että koin uuden tilannepäivityksen tarpeelliseksi. Ensiksi Isengardin kuulumiset.

Sivuilla menee hyvin. En välttämättä kirjaudu enää joka päivä sinne, mutta käyn kyllä kyyläämässä vieraskirjaa. Kirjoitan jatkoa tarinalleni Poika joka rakastui aina kun vain suinkin kykenen. Muutenkin Isengardissa on ihan mukavasti sisältöä tällä hetkellä, on runoja ja novelleja ja tarinoita ja jopa piirrustuskin siellä komeilee. Olen aika ylpeä siitä, että olen saanut niin paljon sisältöä sinne.

Mitäpäs minulle? Kesä lähenee loppuaan ja minunkin pitää palata takaisin koulunpenkille ekaa kertaa kolmeen vuoteen! Vähän saattaa jännittää. Vietin heinäkuussa neljä päivää roadtripillä Suomesta Latviaan, siellä telttailua jokunen päivä ja sitten takaisin Suomeen. Oli kyllä hieno kokemus. Ja auto selvisi reissusta jättämättä meitä välille. :'D Nyt olisi tiedossa parhaan ystäväni äidin viiskymppiset ja sitten kohta koittaakin päivä kun pitää mennä ottamaan taas uutta tatuointia. Onhan tässä vielä äksöniä kesälle jäljellä.

No, minä nyt lopettelen tältä erää. Olisi kiva kuulla kuulumisia myös täältä suunnasta! Hyvää loppukesää! <3

Lakritsipiippu

Vastaus:

Vastailin sinne päin

- Ässä, 17.09.2018

Nimi: Dee
Kotisivut: http://cinnabar.suntuubi.com/

18.07.2018 11:08
Onneksesi tulin ilmoittamaan että linkinvaihto onnistuu :D Lisäksi heittäisin nyt väsyneen kommentin tarinaasi (en valvonut vahingossa puoli neljään, en), toivottavasti ei tule kovin pahaa jälkeä xD

Ikävä kyllä pallo pompahti auki jonkin aikaa heiluttuaan. Litten ei kuitenkaan ehtinyt juosta kauas, joten sen pyydystystä voi sen löydettyään vielä yrittää uudelleen.

Apua, mistähän sitä aloittaisi :D Hauskinta tässä tarinassa ehkä oli tämä: "Siitä venäjänherrasta liikkuu muuten melkoisia huhuja: Olen kuullut että hän risti ulkohuussinsa Ukrainaksi, hiekkalaatikkonsa Syyriaksi ja kesämökkitonttinsa Euroopaksi" ja nauroinkin sille jonkin aikaa ääneen. Kieltämättä tarina oli ainakin tietyissä kohden täynnä vähän.. rankempaa? huumoria, mutta ei sillä nyt kuitenkaan ihan mässäiltykään :D Tykkäsin myös Kiawen zetafiliasta....

Ei mutta, pokemonsarjan hahmot olivat loistava lisä! Tuntui kyllä aluksi hiukan oudolta, mutta silti jotenkin järkevältä törmätä niihin Cinnabarin maailmassa. Clayn persoona oli kieltämättä todellakin erilainen kuin ajattelin, mutta ei lainkaan pahalla tavalla.

Loppu, kuten sanoit, tuntui ehkä hiukan kiirehdityltä, mutta itse harrastan ainakin ihan samaa, eikä se tässä sun tarinassa ollut edes paha. Musta tuntui itse asiassa aika loogiselta, että loppu jäi lyhyemmäksi, koska tarina kuitenkin keskittyi lähinnä niihin animehahmojen behind the scenes -persooniin ja Bulbasaurin löytämiseen.

Tää kommentti nyt oikeastaan jää vähän lyhyeksi, koska en keksi enää mitään mitä sanoa :D Siispä annan tarinastasi sen verran xp:tä, ettei Jumbo nyt ihan Torterraksi kehittyisi: 20xp Jumbolle, 44xp Tarmolle ja lisäksi 43 kolikkea. Tekemäsi tehtävän ansiosta saat myös 10 kolikkoa lisää ja pääset nyt route kakkoselle sekä Sorrel Cityyn! Toivottavasti Littenin kanssa onnistaa ensi kerralla xD

Vastaus:

Laitan kunnollisen kommenttivastauksen viimeisimpään kommenttiisi.

- Ässä, 17.09.2018

Nimi: Eräs henkilö
Kotisivut: http://hiddenpower.suntuubi.com/

07.07.2018 12:05
Ja käykö linkinvaihto oman hoitosivuni kanssa?

Vastaus:

Onnistuu :)

- Ässä, 7.7.2018

Nimi: Eräs henkilö
Kotisivut: http://cinnabar.suntuubi.com/

07.07.2018 11:48
Yritän parhaani mukaan saada yhtä pitkön ja monipuolisen kommentin kuin Dee(mutta epäonnistun siinä surkeasti).

Pokepallo huojui hetken maassa ja päästi sitten merkkiäänen.Nappasit Bunnelbyn! Valitettavasti se on vasta tasolla 4 eikä vielä osaa Pikaiskua.

Pidin erityisesti otteluista Aikoa ja Björgeniä vastaan. Kieltämättä noloa että Jorma-Boris voitti japanilaisen mutta hävisi ruotsalaiselle. Toisaalta Björgenillä oli kyllä tyyppietu apunaan. Minua jäi myös mietityttämään, että mitäköhän niissä kolmessa pokepallossa on sisällä.

Hahmojen lyhyys oli hauska yksityiskohta ja minun piti pysähtyä laskemaan pokedollarien ja eurojen suhdetta. Pokeng-kohta minun piti lukea kahteen kertaan tajutakseni sen. Pidän myös siitä, että iskujen ja erikoiskykyjen nimet ovat suomennettuja, koska silloin ne sulautuivat tekstiin paremmin eivätkä herätä huomiota liikaa, niin kuin englanninkieliset iskut joskus tekevät.

Ikävää että aiot käyttää Bunnelbyä vain HM-orjana mutta ehkä sille tulee isompikin osa jatkossa. Nauroin myös Jumbon jatkuvalle nukahtelulle. En ole itse mikään Tampereen murteen taitaja mutta ymmärsin suurimman osan Jorman/Borisin puheista. Tykkäsin myös siitä, että hän sanoi Björgenin Tepigiä joulukinkuksi. Kielilaitteista päätellen pokemonmaailma on hieman edistyneempi kuin omamme.

Minua jäi myös mietityttämään mikä projekti CINNABAR on, mutta saamme varmaan siihen vastauksen myöhemmissä luvuissa.

Saat 162 exp-pistettä Jumbolle (lucky eggin vaikutus huomioitu), joka kehittyykin jo Grotleksi(miten se on mahdollista), pääset Clover cityyn ja 64 kolikkoa (huomioitu kolikot tehtävästä). Tää minikommentti ei oo varmaan sitä mitä odotit, älä suutu pahasti.

Vastaus:

Härregod, tuliks Jumbosta jo Grotle KAKKOSLUVUN jälkeen :O!? Oikein hyvä että nappasin sitten tuon Bunnelbyn - tai oikeastaan Tarmon, omistankin kolmosluvun nimittäin tämän kehittämiselle xD

Ottelut yritin kirjoittaa yhtä aikaa mahdollisimman realistisesti, mutta laitoin myös lennokkaampia kohtauksia taustalle tuoden niihin mukaan pokémonanimesta tuttuja ominaisuuksia. Björgenin annoin voittaa ottelun, koska vaikka miten päin asiaa pohdin, en keksinyt miten 10-tasoinen Turtwig voittaisi tarinassa noin samantasoisen Tepigin. Hahmojen lyhyys, Pokéng sekä Pokédollari/Euro-suhde olivat tekijöitä, joiden avulla pyrin lisäämään tarinan realistisuuden tuntua, jonka ajattelin olevan yksi tämän tarinan taioista. Suomenkielisiä iskuja taas olen käyttänyt jo Linkin ajoilta lähtien.

HM-orjan asemastaan huolimatta Tarmolle tulee kyllä ainakin tyypillistä HM-orjaa suurempi rooli tarinoissa, vielä en vaan ilkeä paljastaa, millainen - jääköön se salaisuudeksi xD. Jumbon nukahtelu kuuluu pokémonin rauhalliseen luonteeseen. Myös kielilaitteen jonka tarinaan otin oli tarkoitus tuoda tähän tarinaan realistisuuden tuntua, eihän koko pokémonmaailma mitenkään voi luonnostaan puhua luontevaa suomea, tuskin edes englantia tai japaniakaan. Projekti CINNABARIN tarkoitusperiäkin tullaan valottamaan myöhemmissä luvuissa, mutta koitan nyt aluksi keskittyä päähenkilömme seikkailujen alkumetreihin.

162 exp-pistettä :O Herrajumala miten mä noin paljon noita kiskoin, oisin arvellut villeimmissäkin unissani ehkä jotain 90 pojoa (mutta eipä sillä, mitä sitä saavutetuista eduista tinkimään xD). 64 kolikolle keksii myös kaikenlaisia kivoja käyttötarkoituksia. Eikä se kommentti mikään huono ollut, sitä paitsi tämä on ensimmäinen kommenttisi mun tarinoihin, tulet kyllä tottumaan näihin xD Enää Varjolehden kommentointi tulevaan kolmoslukuun puuttuu niin jokainen Cinnabarin YP on kommentoinut mun stooreja vähintään kerran xD

- Ässä, 7.7.2018

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengard.suntuubi.com

04.07.2018 00:17
Heipparallaa taas!
Tulin kertomaan, että luin tuon ekan osan ja oon sun #1 fani! Kirjotustyyli on ihan uskomaton, yhdistelet heinosti asioita ja Jorma on ihan loistavan nerokas hahmo! <3 Murre oli ihanasti ujutettu tarinaan mukaan ja täytyy myöntää, että hetken aikaa piti totutella sen lukemiseen. Jokatapauksessa odotan innolla seuraavaa osaa! :D

Vastaus:

Uu, kehuja :o

Kiitti taas kehuista :) Kirjoitustyyliini tavallaan kuuluu asioiden yhdisteleminen ja asioilla leikitteleminen jopa vähän asiallisuuden rajamailla. Murresanastoa olen jo pitkään halunnut ujuttaa tekstiini, minkä vuoksi tämän tarinan kirjoittaminen onkin ollut mukavaa :) Mitä seuraavaan osaan tulee, julkaisinkin sen juuri äsken xD

- Ässä, 7.7.2018

Nimi: Shy
Kotisivut: http://edgeoftomorrow.suntuubi.com

03.07.2018 20:38
Linkinvaihto käy hyvin :3

Vastaus:

Hienoa, lisäilenkin linkkisi pikimmiten :)

- Ässä, 3.7.2018

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengard.suntuubi.com

02.07.2018 23:04
Tulin pikavisiitille kertomaan, että sain vihdoinkin julkaistua Poika joka rakastui-tarinan ensimmäisen luvun. Täytyy sanoa, että oli kyllä haasteellista kirjoittaa suomeksi, ja se oli välistä jopa aika uuvuttavaa, mutta eka luku on nyt ulkona ja toivon mukaan tämä kirjoittaminen tästä helpottuu. :) Jos lgbt+ aiheinen nuoren pojan rakkaustarina yhtään kiinnostaa, niin lukemaan vaan ja antamaan palautetta, mä todellakin tarviin sitä, kun opettelen kirjottaan uudelleen suomeksi! :D

Ja nyt kun olen ylittänyt kynnyksen kirjoittamalla ekna luvun, aion perehtyä paremmin tarinaasi jota jo kävin silmäilemässä ja meinasin jäädä heti koukkuun. :DD Palaan asiaan niiltä tiimoilta myöhemmin!

Vastaus:

Tervehdys :)

Voisin käydä lukausemassa tuon tarinan jossain vaihessa, kun en ole lgbt-aihepiirin tarinoita lukenut yhtään. Ehkä siitä voisi napata vähän inspistä tulevaisuuteen. Nyt kun olet jo jäänyt muuten koukkuun, olet varmaan iloinen kuullessasi että toista lukua kirjoitetaan para-aikaa (pun not intended) hyvää vauhtia ja julkaisenkin kakkosluvun jossain vaiheessa tätä viikkoa, ehkä jo keskiviikkona.

- Ässä, 2.7.2018

Nimi: Dee
Kotisivut: http://cinnabar.suntuubi.com/

02.07.2018 21:20
Mulla on kyllä jo valmiiks pienoiset paineet kun sanoit kaipaavasi monimuotoista arvostelua, mutta.. :D I'll try my best!

En kyllä tosiaan rehellisesti sanottuna tullut ensimmäiseksi ajatelleeksi tällaista aloitusta, yllätys oli kuitenkin positiivinen! Kieltämättä myös päähenkilö herätti huvituksen lisäksi ensin epäilystä, mutta tajusin heti ekan kappaleen aikana että ainakin osaat kirjoittaa hahmollasi. Kaikki maihin liittyvät stereotyypit oli vaan yksi niistä monista asioista, joille naureskelin tarinan aikana. Murre oli ujutettu tarinaan aivan loistavasti ja se toi vähän lisävaikutelmaa Jormasta ja tyypin luonteesta. Myös Jumbon luonnetta oli saatu sopivasti mukaan, vaikkei pokemoniin nyt vielä tässä ekassa tarinassa sen kummemmin tutustumaan päässytkään.

Kiinnitin huomiota sellaiseen pikkujuttuun, että käytät sanaa "kuin" sanan "kun" tilalla. Näistä ensiksi mainittu osoittaa esimerkiksi vertailua, kun taas jälkimmäinen ilmaisee aika- tai syysuhteen: ei siis "samalla kuin huoneessani odottanut Turtwig lähti..." vaan "samalla kun". Jotkin lauseista olisivat myös voineet olla paremminkin ilmaistu, esimerkiksi "Toki olihan Japanin ja Espanjan tervehdykset pikkuisen tunnetumpia".

Englanninkielisten kohtien perään lisätyt suomennussulut oli loistava lisäys. Tykkäsin pienestä suomentajan omasta vapaudesta, kuten hellou = moro :D Myös Jorman mietintöjä ulkomaalaisista ihmisistä olivat erittäin huvittavia. Sen sijaan suorastaan rakastin muiden ajatuksia suomalaisista: "Pidin teitä aluksi igluissa asuvana alkuperäiskansana" sekä "Te taas olette varmaan Jope, siis se eskimo, Pohjoisnavan edustaja" olivat suosikkejani.

Huhhuh kun ylipäätään nautin lukea tän pituista tarinaa, siihen en ookaan vielä kovin tottunut! :D Ainakin sait sillä haalittua kasaan 41 kolikkoa sekä tehtäväbonuksena pääsyn route ykköselle, viisi pokepalloa ja 10 kolikkoa lisää. Jatko-osaa odotellessa, sen lukemisesta tuun nauttimaan. Toivottavasti et oo mun tynkäkommenttiin pettynyt, en oo kovin tottunut myöskään kommentoimaan pitkästi... xD

Vastaus:

Ah, vanhat kunnon tarina-arvostelut :)

Ei paineita, Dee xD Toivon lähinnä monimuotosempaa arvostelua siksi koska (vaikka itse sanonkin) käytän myös itsekin melkoisesti vaivaa omiin tarinoihini, mutta olen siis saamaani arvosteluun oikein tyytyväinen. Mitä päähenkilöön tulee, ymmärrän ensireaktiosi. Tamperelainen rekkakuskihan ei ole ihan ensimmäinen kaveri kenen oletat olevan pokémonhoitolan hoitotarinan päähenkilönä. Mitä osaamiseen tulee, niin olenhan kirjoittanut kuitenkin jo melko pitkään. Lisäksi päähenkilön saappaiden astumista helpotti, että käytin hahmoa luodessani muutamaa todellisuuden henkilöä inspiraationa. Murrekirjoitus sujuu erittäin helposti, sillä olenhan itsekin Tampereelta - ja myös omasta puheestani kuuluu selvä paikallismurre (tosin EHKÄ ei nyt ihan niin selvä kuin Jormalla/Borisilla). Jumboa yritin ykköstarinaan jo jonkin verta mukaan saada, vaikka suuremman roolin hahmo tuleekin saamaan vasta tulevissa tarinoissa.

Tuo kuin-kun-juttu, johon viittasit on erittäin todennäköisesti sen ansiota että kokemusmäärästäni huolimatta olen lähes kahden vuoden tauon jälkeen vähän ruosteessa vielä, nuo ongelmat korjaantuvat melko varmasti viimeistään ykkös- tai kakkossalin paikkeilla. Tosin nyt kun muotoilit asian, niin kuulostaahan tuo tarinastani noukkimasi esimerkkilause vähän kummalliselta xD Mitä lauseilmaisuun taas tulee, niin osassa käytin tarkoituksella vähän maanläheisempää ilmaisua sekä yritin (epätoivoisesti) rikkoa neljättä seinääkin pari kertaa (jos oikein muistan).

Englanninkieliset kohdat päätin lisätä tarinaan tuodakseni realistisempaa tuntua, koska kuten Jorma/Boris sen hyvin muotoili, "Eihän ne pokémoonissakaan mitään suamea viserrä". Vapautta käännöksiini otin, jotta tietyistä ulkomaisista sanoista saataisiin oikea kuva. Osalla käännöksistäni yritin myös kääntää Jorman/Borisin rallienglantia ymmärrettävämpään muotoon. Suomalaisista heränneitä ajatuksia päätin taas tuoda tarinaani ajatellen, miten ulkomaalaiset todennäköisimmin ajattelisivat kansastamme - olemmehan me käytännössä Siperian naapurissa jota pidetään lumisena erämaana.

Jos pitkistä tarinoista nautit, tämä on vasta alkua. Kirjoitustyylini kehittyessä tarinani ovat koko ajan pidentyneet ja pidentyneet - ja kuten eräässä chattikeskustelussamme totesinkin, kaukana ovat ne ajat jolloin 1500-sanainen tarina oli mittapuullani pitkä. Noin 41-42 kolikkoa varauduinkin saamaan, mikäli tiedän Cinnabarin raha-algoritmeja yhtään. Pienenä sivuhuomautuksena vielä sanoisin että Jumbon ekspat jäivät pois, mutta lisäsit ne jo profiiliini ja tämä kilpikonnapokémon kipusikin tasolle 10 (siis profiilini mukaan). 10 lisäkolikon myötä pääsin vissiin 51 kolikkoon (joilla saankin ostettua Lucky Eggin xD)

Jatko-osaa tälle tarinalle tulee melkoisen pian, koska kuten chatissa äsken totesin, olen kaikessa hiljaisuudessa kirjoittanut tarinan kakkososaa jo melkein 3 000 sanaa saaden tarinani näin suunnilleen puoleenväliin. Eikä tämä nyt mikään tynkäkommentti ollut huomioiden että kirjoitat pidempää arvostelua vasta ehkä ensimmäistä kertaa. No mutta mitäs tässä, hauskaa illanjatkoa ja arvostelun merkeissä taas puskettuani kakkostarinan uunista ulos.

- Ässä, 2.7.2018

Nimi: Valeria
Kotisivut: http://footprints.suntuubi.com/

02.07.2018 00:49
Moikka! Taisin sanoa edellisessä viestissä vähän epäselvästi, en siis vielä aiemmin käynyt lukemassa tarinaa, vaan vilkaisin vain :D Se oli nimittäin niin pitkä, että ajattelin palata asiaan asiallisen varustuksen kanssa (yöpuku ja kahvikuppi (joka ei ehkä terveyden ja unenlaadun kannalta ole kaikista järkevintä tähän aikaan, mutta kuitenkin)). Nyt kävin lukemassa! Ja ajattelin jättää kommenttia, kun säkin kävit jättämässä minulle, kiitos siitä! Vastailin viestiin omilla sivuillani.

Ensinnäkin lukeminen kävi tosi sujuvasti, ja ihme kyllä tykästyin kovasti päähenkilöön, vaikka kuvauksen ja oikean maailman kokemuksen perusteella en olisi ajatellut tykkääväni tamperelaisesta, grilleillä istuvasta rekkakuskista :’D Alkuun kesti tosin hitusen totuttautua - ajattelin nimittäin, että tekstikin olisi kolmannessa persoonassa, kuten kuvaus. Mutta näkökulman vaihto olisi muuttanut henkilöhahmoa: etäisemmän perspektiivin ottaminen olisi tuonut hahmon ja tilanteen paljon ironisemmin esiin, ja Jorma ei välttämättä olisi ollut niin helposti lähestyttävä hahmo. Näin täysin tietämättömän näkökulmasta oli kivan helppoa seurata näkökulmaa, joka ei ainakaan heti tietänyt kaikkea maailmasta :D Tai vaikka tiesikin paljon, selitit riittävästi, että tällainen keltanokkakin pysyi hyvin mukana. Lukiessa läimin itseäni välillä henkisesti, kun onnistuin sivusilmällä vilkaisten lukemaan Turtwigin Twilightiksi. (Mitä tämä kertoo nuoruuden lukuhistoriastani.)

Jorman hahmo piti kyllä tosiaan hyvin koukussa - ensinnäkin kirjoitit murteesta uskottavan hyvin, ja lukeminen sujui (tietysti muutenkin) hymy koko ajan suupielessä. ”Hei piffiliha, näytäs sul' liikkeet” oli ehkä lempparini, se tuli loppujen lopuksi niin yllättäen :D Myöhemminkin tuli kyllä helmiä, ja turun murretta puhuva ”härveli” kirvoitti suorastaan naurun. Maiden välisiä suhteita pidetään usein aika herkkinä aiheina, mutta kirjoitit niistä hykerryttävästi. ”Heh, sai ne venukitkin vodkalla terästettyä borssikeittoa. Ruotsissa ne varmaan taas jyrsii niitä Ikean sohvia” oli mahtava! Käytit meemejä ja stereotypioita hauskasti hyväksi. En muuten kestä, että Tylypahka-tarinassani on yksi japanilaistaustainen hahmo, ja sen sukunimi on Kawaguchi :’D Kertoo hyvin näistä stereotyyppisistä sukunimistä. Sait monikulttuurisesta kekuksesta ja ympäristöstä yllättävän comfortablen tuntuisen. Ralli inglish oli yksi kohokohta.

Myös juoneen tuli hyvin mukaan sisältöä Jorman luonteesta, esimerkiksi polttarijuttu oli hyvin kantava vitsi paikan ihmettelyssä. Välillä pohdiskelut tuntuivat aika itsetietoisilta tämän ”yksinkertaisen” rekkakuskin mietinnöiksi (en tosin väheksy rekkakuskien yleistä kapasiteettia) esim ”Millaista eloni pokémonmaailmassa on?”. Niissä kohtaa mietin taas kolmatta persoonaa, jonka kautta ne saisivat ehkä tietynlaista ironiaa itsessään, mutta kolmas persoona käväisi tosiaan vaan mielessä, kirjoitit erinomaisen mukaansatempaavaa tekstiä ekassa persoonassa :D Parissa kohtaa mietin, oliko lause jäänyt kesken, esimerkiksi lähtiessä takaisin aulaan ”Pian huomasinkin seisovani itse yhdellä huomaamistani” ja ”Sitä paitsi sinut on valittu tänne ihan syystä”” professorin sanomana, ajattelin mainita jos oli vahingossa jäänyt :S

Luin tuon jälkihienkin, niin en itse olisi nähnyt paljoa parantamisen varaa, meni hyvin läpi tällaisenaankin, joten en tiedä kuinka hyvä tuo Linkiin kirjoitettu alkutarina on ollut :’D Tykkäsin siitä, että mainitsit lopussa että aiot hivuttaa juttuja tarinaan rauhassa - minusta se on juuri hyvän tarinan merkki, että kaikkea ei paljasteta ja laiteta aina ekaan lukuun, vaan niitä saa myös itse lukijana päätellä ja odotella! Eipä sitten kai muuta, persoonallista ja koukuttavaa tekstiä :D

Vastaus:

Terve :)!

Huh huh, minkä mittainen viesti :o Tällaisista oikeasti tykkään, siispä tällaisiin vastaan ainakin (lähes) yhtä pitkin viestein takaisin. No olihan tällä tarinalla mittaa reilu neljätuhatta sanaa joten siinä onkin jo hetkeksi lukemista kahvikupposen äärellä. Kiitos kun lukaisit, tuntuu mukavalta saada palautetta lukijoilta :) Katsoin myös viestivastauksesi Footprintsillä.

Yksi tavoitteistani oli kirjoittaa tekstistäni mahdollisimman sujuvaa, jotta myös ns. keltanokatkin pystyisivät lukemaan helpommin. Yritin saada tästä hahmosta mahdollisimman suomalaista toki myös kuvastaen jonkin verran maailmamme ruotoja pitäen hahmon kuitenkin samalla hauskana ja ehkä joten kuten sympaattisenakin. Käytin tarinassani minäkuvaa, koska ajattelin sen nimen omaan kuvaavan Jormaa/Borisia paljon läheisemmin, kuin kolmannen persoonan. Mainitsit myös lopummalla hahmon järjenjuoksun olevan melko "itsetietoista". Pyrin sillä tuomaan tavallaan pientä ironiaa ja syvyyttä hahmoon, tavallaan kertoa miten syvällisiäkin juttuja voi tällainen hahmo ajatella, vaikka päästeleekin suustaan melko "yksinkertaisia rekkakuskijuttuja". Näyttää vähän, millainen hahmo olisi "yksinkertaisen rekkakuskin" ulkokuorensa alla. Tämän lisäksi olen kirjoittanut minäkuvalla hoitotarinoita jo niin usein, että siitä onkin jo kehkeytynyt sellainen "mukavuusalue".

Murteesta osaan kirjoittaa melko hyvin, koska olenhan itsekin Tampereelta ja kyllä puheestani paikallismurretta huomaa, tosin ehkä ei IHAN niin selvästi kuin Jormalla/Borisilla (kuitenkin melkein :3). Turkulaishärvelin toin matkaan, koska tulevissa luvuissa voisi olla ihan kiva kirjoittaa Tampere/Turku-ristiriitojakin. Pidin pitämään tarinan juonta koko ajan melko koomisena, vaikka juoni pyrkikin olemaan edes vähän syvällisempikin kuin edellisten tarinoideni vastaavat. Maiden välisillä stereotypioilla on harrastettu huumoria mielestäni aivan liian vähän ja vastaavat maakohtaamiset on pidetty muissa vastaavissa tarinakonteksteisse melko vakavina. Nuo mainitut ruokajututkin päätin ottaa mukaan nimen omaan maiden stereotypioilla "mässäilläkseni", tosin itseäni nauratti eniten kun kirjoitin Jorman/Borisin saamasta Suomi-ateriasta.

Ai sullakin on Kawaguchi-niminen hahmo? Hauska sattuma, itse en kyseistä hahmoa lukemastani luvusta erottanut. Ulkomaisille hahmoille minulla kun oli tavoitteena laittaa mahdollisimman "kansalaisidentiteettiä" tukevat sukunimet, osalle tapauksista voisi jopa sanoa että koomisenkin stereotyyppiset. Rallienglantiosan päätin ottaa mukaan, sillä rallienglanti vaikutti mielestäni sopivan Kummelista karanneelle tamperelaisrekkakuskille sopivan kuin nenän päähän. Yritin tuoda jonkin verran esille ykkösluvun aikana sekä Jorman/Borisin että Jumbon/Turtwigin luonteita toki samalla myös raapaista pintaa tarinan mahdollisten lisäprotagonistien luonteista. Edelliset lauseet jäivät kesken ja korjasinkin ne pikaisesti heti kun huomasin niiden olevan pielessä :p.

En nyt ihan niin pitkää vastausta saanut, mutta tässä varmaan kaikkein olennaisin mitä siitä tuli itselle mieleen. Kiitti tosiaan vielä näin pitkästä vastauksesta, tuntuu oikeesti mukavalta kun joku oikeasti panostaa vieraskirjaviesteihinsä <3 Hauskaa kesää ja kärpäsiä xD!

- Ässä, 2.7.2018

Nimi: Valeria
Kotisivut: http://footprints.suntuubi.com/

29.06.2018 17:25
Moikka! Ihana ulkoasu täällä, etenkin toi tausta on niin maaginen :D Tykkään myös navigaation linkeistä - kahvihuone? Mulle oikea paikka! Tarinan kuvaus oli sen verran humoristinen että koukutti, täytyy tulla lukemaan kun sopiva hetki löytyy :D Vilkaisin ekaa lukua niin mahtava idea, että alusta löytyy kaikki mahdollinen tieto sanamäärää myöten. Oon aina ihaillut miten hienosti järjestettyjä kaikki pokemon-aiheiset/aihetta sivuavat nettisivut ovat. Olen itse asiassa samalla asialla kuin Lakristipiippu, jonka sivuilta tänne löysinkin, sopiiko linkinvaihto Footprintsin kanssa? Hyvää viikonloppua! ;)

Vastaus:

Vastasin viestiin Footprintsin vieraskirjassa

- Ässä, 1.7.2018

Nimi: Lakritsipiippu
Kotisivut: http://isengard.suntuubi.com

28.06.2018 19:16
Hei! Kävisikö linkinvaihto Isengardin kanssa? :)

Vastaus:

Miksikäs ei, lisään linkin huomisen... tai teknisesti ottaen tämän päivän aikana :)

- Ässä, 29.6.2018

©2019 Paralyzed || Tarinasivu - suntuubi.com